Poly-Pox 504 Giethars UVG XL

Poly-Pox 504 Giethars UVG XL
€ 159,99 Inclusief BTW

bestaat uit Poly-Pox UVG 504 Giethars + UVG 504 Harder

E21832193
Maat


Voorraad van onze winkels:

Poly-Pox UVG 504 XL is te gebruiken als transparante giethars voor decoratieve toepassingen binnenshuis en ingieten van voorwerpen. Door de langzame uitharding kunnen grotere laagdiktes in één keer worden gegoten. Bijvoorbeeld voor het vullen van noesten en kieren in hout of als "flow-coat" over houten meubelbladen om zo een dikke hoogglanzende laag te verkrijgen. De hars laat zich eenvoudig gieten tot maximaal 5 cm laagdikt.

Enkele voordelen van de Poly-Pox UVG XL zijn:

  • Uitstekende hechting op hout

  • Door de lage viscositeit kunnen ingemengde luchtbelletjes gemakkelijk ontsnappen.

  • Bestand tegen zoet en zout water en diverse huishoudelijke chemicaliën.

  • Geringe vergeling onder invloed van UV belasting

  • Lange verwerkingstijd en zeer trage doorharding

  • Geringe warmteontwikkeling

  • Over te schilderen met transparante DD lak in hoogglans, zijdeglans of mat.

 

Mengen:

Zorg er voor dat hars en harder op kamertemperatuur zijn. Weeg de beide componenten af op een weegschaal. Direct voor gebruik de componenten minimaal 3 minuut rustig met elkaar mengen, overgieten in een schone mengbeker en nogmaals 3 minuten mengen. Laat het mengsel hierna 5 minuten tot rust komen, zodat eventuele ingemengde luchtbelletjes kunnen ontsnappen. Maak niet meer hars aan dan welke binnen de verwerkingstijd kan worden aangebracht. Na het mengen van de hars en harder ontstaat een exotherme reactie (warmteontwikkeling). Hoe groter de hoeveelheid gemengd materiaal of hoe hoger de temperatuur, des te sneller zal de warmte ontwikkeling optreden. Hierdoor zal de verwerkingstijd van het mengsel sterk worden verkort. Het is daarom aan te bevelen om het mengsel direct over het te bewerken oppervlak uit te gieten en verdelen. Op deze manier wordt de reactiewarmte over een groter oppervlak verdeeld en de verwerkingstijd verlengd. Nooit oplosmiddelen toevoegen!

 

Aanbrengen:

Bij het afgieten van tafelbladen er voor zorgen dat het blad waterpas staat en er een gelijkmatige laagdikte ontstaat. Giet het mengsel vanuit een hoek in een dunne straal op het tafelblad en laat de hars langzaam over het oppervlak uitvloeien. Zo nodig de giethars verder verdelen met een spatel of lijmkam. Als er 1 uur na het gieten nog luchtbelletjes aanwezig zijn, kunnen deze eventueel voorzichtig met een gasbrander verwijderd worden. Gasbrander met lage gasvlam gebruiken en slechts zeer kort in een strijkende beweging over het werkstuk halen. De gietlaag mag in verband met de exotherme reactiewarmte niet dikker zijn dan 50 mm. Wanneer een dikkere laag nodig is, dan is het aan te raden om in 2 of meer lagen op te gieten. Dof schuren (P120) van de voorgaande laag voorkomt dan dat men de afscheiding tussen de lagen ziet.

 

Leverbaar in sets van 7 kg en 28 kg.

 

Veiligheidsinformatie:

Basis

H315 Veroorzaakt huidirritatie.

H319 Veroorzaakt ernstige oogirritatie.

H317 Kan een allergische huidreactie veroorzaken.

H411 Giftig voor in het water levende organismen, met langdurige gevolgen.

 

Harder

H302+H312 Schadelijk bij inslikken en bij contact met de huid.

H318 Veroorzaakt ernstig oogletsel.

H411 Giftig voor in het water levende organismen, met langdurige gevolgen

Verwerkingstijd
Bij 20°C circa 5 uur
Opslag
Koel
droog en vorstvrij bewaren
Mengverhouding
Basis/harder gewichtsdelen 100 : 50
Verwerkingstemperatuur
Minimaal 15°C - maximaal 25 °C
Verbruik
Circa 1100 gram/m² per mm laagdikte
Stofdroog
Bij 20°C / 50% RLV circa 36 uur
Overschilderbaar
Wij adviseren een minimale tussentijd van 14 dagen tussen het gieten en de eerste laag Meubellak
Kleur
Transparant
Poly-Pox

Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...

Product toegevoegd aan verlanglijst

Wij gebruiken cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website volgen.